Kayseri efsane başkanın her zaman yanındadır ; M.Uzel - Fotomaç Kayseri

Kayseri efsane başkanın her zaman yanındadır; M.Uzel - Fotomaç Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Unutulmayan insanlar halk tarafından sevilen insanlardır, Yaşadığı şehre iz bırakan insandır, bizlerde hem Kayserili olarak hem de bu şehirde gazetecilik yapan birey olarak, bu memlekete taşın altına elimizi koyanlardanız.

Bir kere yapmacık değil. Samimi davranıyor. Kimin belediye başkanı olduğunun bilincinde. Vatandaşa tepeden bakmıyor. Temsil etti Melikgazi ilçesinde insanlar arasında ayırım yapmadığını görüyorum. Doğal ve sorumluluğunun farkında. Belediye de ense yapan ay başında maaşı cebe atan başkanlar gibi değil, sürekli halkın içinde olduğunu gördüğüm Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç’dan söz ediyorum. Kayseri’nin en çok çalışan Belediye Başkanlarından bir tanesi diyebilirim.

Memduh Büyükkılıç,21 yıllık belediye başkanlığı dönemimde ilçesinde çok güzel projelere imza atmıştır. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’nin en modern ilçelerinden olan Melikgazi aynı zamanda gene Türkiye’nin en fazla üniversite mezunun olduğu bir ilçedir. Sayın Büyükkılıç’ı, bir kez daha takdir ettim 15 Temmuz akşamı, Cumhuriyet Meydanın Kutlamalar sırasında bir vatandaşımızın aniden kalp krizi geçiriyor. Memduh Başkan yerinden fırlayarak vatandaşa kalp masajı yaparak ölümden kurtarması orada bulunan vatandaşları ve beni çok duygulandırdı.

Bu başkanlar halk tarafından sevilen insanlardır, yaşadığı şehre, ilçesinin her yerine iz bırakanlardandır. Hem Kayserili olarak, hem de bu şehirde gazetecilik yapan birey olarak, bu memlekette taşın altına elini koyan her insanın arkasındayız.

Dr.Memduh Büyükkılıç, proje adamıdır. Kayseri merkez ve Melikgazi İlçesinde yaşayan vatandaşlarla zaman zaman yaptığım sohbetlerde “Mahallemize gelmesi bile bizlere heyecan veriyor, her gitti yerde efsane başkan olarak anılıyor, Allah başımızdan eksik etmesin. Mahallemizin hiç bir sorunu kalmadı. Böyle başkanı kim istemez” ifadelerini kullanmaları bizi de mutlu ediyor.

Evet Başkan Büyükkılıç’ın ilçesinde gitmediği mahalle ve sokak kalmamış, aynı şekilde gitmediği işyeri, sıkmadığı el kalmamış.


Benim takip ettiğim kadarıyla gittiği her yerde tam puan alıyor. Ben de Melikgazi İlçesinde oturan biri olarak, mahalle sakinleriyle sık sık bir araya gelirim. Bir belediyenin vatandaşa vereceği hizmetinde ötesinde hizmet veriyor, Büyükkılıç.

Ben her zaman yazılarımda olsun, yorumlarımda olsun şunu söylerim. Siyasette, belediye başkanlığında önemli olan bir yere gelmek değil, vatandaşa adam gibi davranmak, fakir fukaraya sahip çıkmak insanların umutsuz olduğu çaresiz olduğu her yerde onların yanında yer alabilmek. Bunu yapabiliyorsan halkın başkanı olursun.