Kayseri 24 Haziran’ın işaretini verecek ; M.Uzel - Sabah Kayseri

Kayseri 24 Haziran’ın işaretini verecek; M.Uzel - Sabah Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Devlet deyince, hemen MHP Genel Başkanı sanmayın, o dün geldi gitti. Bugün de, devletin en tepesindeki isim Cumhurbaşkanı  Erdoğan geliyor, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da var. Bugün iftarı Mehmetçiklerle yapacaklar. Ondan önce de saat 16’da halka hitap edecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bu hitap ile alanların durumu 24 Haziran’ın işareti açısından çok önemli.

Kayseri hummalı bir çalışma sonrası bugüne hazırlandı ve inşallah da alnının akıyla Cumhurbaşkanı’mızı karşılayıp, ağırlayıp, uğurlayacağız. Malum son bir ayda ikinci kere geliyor Erdoğan şehrimize.

İlki 5 Mayıs’tı, 500 milyon avroya malolan şehir hastanesinin açılışını yaptı ve Cumhuriyet meydanında da zayıf bir kalabalığa hitap etti, zayıf derken 20 bini biraz geçkindi ama Ak Parti’nin mitinglerinde daha coşkulu ve büyük kalabalıklara alışıldığı için, o biraz cılız gelmişti.

Ama şimdi öyle olmayacak sanırım, çünkü bugüne kadar cidden çok çalıştı, özellikle Çevre Bakanımız Mehmet Özhaseki başkanlığındaki kurmay ekip, yapılacak ne varsa hepsini yaptı.

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kere daha hedef tahtasına İnce’yi oturtacak ardından da CHP Genel Başkanı’na yüklenecek belki. Ama asıl anlatacağı bence Kayseri’ye 15 yılda 20 milyar liralık yapılan yatırımları hatırlatmak olmalı. Çünkü FETÖ’cüler “ hani ne yapıldı ki “ deyip meydanlarda dolaşıyorlar, yapılanları inkar etmenin ötesinde “ ne yapıldı ki “ diye hiçbir şey yapılmamışlığa tahvil ediyorlar, geçen yılları ve emekleri.

Kayseri’yi 20 sene öncesiyle bir düşünün, Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, meydandaki parkların etrafındaki çitleri yıktı, yıkabildi diye seviniyorduk. Zira şehrin göbeği berduşların yatağına dönmüştü. Buna bile sevinir halde bir Kayseri idik. Sonrasında Başkan Özhaseki eline aldı Kayseri’yi ve şehircilik adına bugünlere getirdi. Temiz, düzenli ve ulaşım araçları rahat (trafiği değil), dolmuşlardan kurtulduk, havaalanı tadil edildi ama yenisine ihtiyaç var zira yetmiyor hem de hiç yetmiyor, sonrasında ihracatımız arttı, artacak da, velhasıl geçen yıllarda iyi şeyler oldu. Dolayısıyla FETÖ’cülerin meydanlarda yalan yanlış söyledikleri “ ne yapıldı ki” karalama kampanyasına işten bunlar yapıldı diyebiliriz.  Bugün, Erdoğan da   bundan sonra, “neler yapılacağını“ anlatacak ve Kayseri  kararını verecek, ya yapanlar yine yapar diyerek güvenip sandığa öyle gidecek ya da...

Ya da diye düşünmek bile istemiyorum.

İşte Kayseri bugün, 24 Haziran’da ne yapacağının işaretini verecek Erdoğan’a !

Bunun için hiç olmadığı kadar önemli Cumhuriyet Meydanı’ndaki kalabalık ve onun coşkusu!