HALK VALİYE GÜVENMELİ ; M.Uzel - Takvim Kayseri

HALK VALİYE GÜVENMELİ; M.Uzel  - Takvim Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Kayserili siyasetçilerin “Kayserinin sorunlarından haberleri yok” desem kesinlikle inanın. Çünkü siyasetçiler Kayseri halkının, sanayicisinin, iş adamlarının yaşadıkları sorunlarla ilgilenmiyorlar. Bakın şimdi bir sürü aday çıkıyor ortaya. Milletvekilliği için de belediye başkanlıkları içinde. Kaçı şehrin gerçek sorunlarını biliyor, kaçının çözüm üretecek somut projesi var.

Tek bildikleri şey, parti teşkilatları. Mahallede temsilcileri sıcak tutmak, iyi ilişkiler içinde olmak. Muhtarlarında eski havaları kalmadı biliyor musunuz. Eskiden o muhtarlar mahallede asayiş sorunlarını, gürültüleri, uyuşturucuları gündeme getirir, çözüme ulaşması adına mücadele verirdi. Şimdi kusura bakmasınlar, çoğunun tanırım o eski hallerinden eser yok..

Geçenlerde OSB deydim, bazı tanıdık sanayici ve iş adamlarıyla sohbet etme imkanı buldum. Bir dokun bin ah işit misali hepsi dertli.. Neden bir milletvekilimiz gidip te bunların sorunlarını isteklerini dinlemiyorlar?

Kayseri OSB Başkanına haber gönderipte  “Burada bulunan sanayicilerimizi ,iş adamlarımızı toplayın da  sorunları nedir, ne istiyorlar bir dinleyelim” demezler..

“Eskiden vekillerimiz şehre geldiler mi gelirlerdi arkadaşlar bizden istediğiniz birşeyler var mı?” Diye sorarlardı.

Bu kentte yeni vali geliyor. Vali o kenttin her şeyinden sorumludur. Ama bu işler tek başına olmaz elbette.

Tüm bileşenler görevini layıki ile yerine getirmeli.

Birimler, müdürlükler, amirler, kaymakamlar, eğitimciler, emniyet ve belediyelerin birimleri. Hepsi doğru işler yapmalı. Hantallıktan kurtulmalı. Var olan gerçeklere yüzlerini dönmeli, gözlerini kapamamalı. Elbette at sahibine göre kişner.

Tepedeki isimdir önemli olan. Sayın Şeymus Günaydın da sanki bu hantallığı giderecek bir ışık görür gibiyim. Çünkü Isparta dan bazı gazeteci arkadaşlarla yaptığım görüşmede Sayın Vali’nin çok disiplinli biri olduğunu öğrendim. Çünkü halkla iç içe olmayı birinci planda tuttuğunu öğrendim.

O zaman sorunları da o halktan öğrenecektir mutlaka.

Ama o halk da valisine güvenmeli. Sayın Şeymus Günaydın, vatandaşa o güveni vermeli. Yoksa vatandaştan istediğini alamaz, çünkü söylemezler. Özellikle uyuşturucu konusunda. Eğer Vali mahallelere gider, tek başına insanlarla konuşur, mağdur ailelerin kapısını çalıp ana baba dan gerçekleri öğrenirse, iddia ediyorum bir seneye kalmaz, bu şehirde öyle mahalleleri korku cehennemine çevirenler kaçacak delik ararlar. Hemen söyleyim o aileler defalarca başvurmuştur, defalarca düzenlenen toplantılara gitmiştir. Ama hepsi oralarda kalmıştır. En doğru bilgi yaşayan ailelerdir. Neyse fazla uzatmak istemiyorum çünkü sorunlar bitmez. Bu şehrin mutlaka silkinmesi lazım diyor ve bunda yeni Vali Şeymus Günaydın a büyük görevler düştüğünü ifade ediyorum..