DEDİKODU KAZANI ; E.Uzel - Takvim Kayseri

DEDİKODU KAZANI; E.Uzel - Takvim Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Önümüz seçim, beş ay sonra sandıklara gideceğiz. Yerel seçim kapıya dayandı ya, AK Partide dedikodu kazanı yine kaynamaya başladı.

Hemde fokur fokur kaynıyor..

Hatta, bugüne kadar olmayanın bile ötesinde bir dedikodu kazanı...

Mevcut başkanlar aday olur olmaz, gösterilir veya gösterilmez. Kararı verecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Merkez.. Ama bakıyoruz konuşulanlara, konuşanlara...

Aday belirlemişler, seçimi yapmışlar, bitirmişler...

Öyle şeyler konuşuluyor ki, siyasetin biraz içinde olmasak, kulisleri az çok bilmesek, dengelerden az çok haberimiz olmazsa, biz bile inanacağız..

Kayseri’de bir çok kişi telefonla aranarak anket yapılıyor.. Soru şu, ”Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanını başarılı buluyor musunuz?

Anketi kim yapıyor, kimler yaptırıyor, hiç bir bilgi yok.
Yani hiç bir inandırıcılığı yok..
Ama inanan çok..

Öyle bir dedi kodu furyası ki, anketin sonuncunu bile açıklayanalar oluyor..

Neymiş ankete göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başarılı bulanların oranı yüzde 20, başarısız bulanların oranı yüzde 80’ymiş..

Neresinden tutsan elinde kalacak. Anket sahte, sonuç sahte, dedikodusu sahte...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığında 4 yılı geride bıraktı. Yaptıkları ortada..

Elektrik Mühendisi olması, bilgisayarın piri olmanın avantajını kullanarak Türkiye’nin en akıllı şehri Kayseri’yi yapması büyük takdir toplamıştır..

Özellikle alt geçitler, köprüler, kavşakları kısa sürede bitirerek Kayserililerin gönlünde taht kurmuştur.. Çünkü daha önceki belediye başkanı zamanında bu yatırımlar yıllarca sürerdi.. Sempatik yüzü, çok rahat iletişim kurabilmesi ve en önemlisi karşısındaki kim olursa olsun, anında diyalog sağlaması, kendine has bir oy kitlesi de oluşturdu.

Durum böyle iken, sahte bir anketi kaynak gösterip, ”Mustafa Çelik yüzde 20 başarılı bulunuyor” yalanına kimse inanmaz. Buna kargalar bile güler..

Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinde kimlerin aday gösterileceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası bilmez. Erdoğan’ın da bu kapsamda, teşkilat, parti tabanı ve STM görüşlerinden daha fazla, kamuoyu anketlerini dikkate aldığını herkes biliyor.

Kayseri’de, Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan belediye başkan adaylarının kim olacağı konusunda kimse boşuna bir bardak suda fırtına koparmasın.

Çok değil, bir ay sonra aday adaylık süreci başlayacak, Kasım sonu, Aralık başında da adaylar belli olur.

Kim olur kim olmaz, bilmek mümkün değil.

Siz bakmayın dedikodu kazanına, görünen köy kılavuz istemiyor.