Belediye başkanlarına ; M.Uzel - Fotomaç Kayseri

Belediye başkanlarına; M.Uzel - Fotomaç Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Ne yazık ki her dönemde belediye meclislerinin belediye meclislerinin en çok yoğunlaştığı konu, genellikle büyük rantlar karşılığında yapıldı bilinen imar değişiklileridir. Belediyeler artan nüfus karsısında yetmeyen fonksiyonları geliştirmek iyileştirmek için çalışırken, bir taraftan da kendi elleriyle yaptıkları imar tadilatlarıyla yeni sorunlar yaratmayı sürdürmektedirler. Yapılan her imar değişikliği, mevcut alanda nüfus yoğunluğunu ve buna paralel olarak altyapı ve donatı alanları ihtiyacını getirmektedir. Bu da genellikle mümkün olmadığı için, tadilat yapılan alanda her çevresinde yaşamı zorlaştırmaktadır.

★★★

Mesela, kartal kavşağında, Cumhuriyet Meydanında su anda trafiği nasıl felç olduğunu görmekteyiz. Bu yetmiyormuş gibi şimdi şehrin ortasında kalan Hava İkmal Merkezine “Millet Bahçesi”, “Cami” yapılacağını Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı açıklama yaptı.. Sayın Haseki Camiler dolup taşıyor mu?

Millet Bahçesine gelince 1901 yılında Cumhuriyet Meydanın da kurulmuştur. Gelin siz o bahçeyi eski adliye ve Ahmet Paşa okulunun bulunduğu yere yapın..

Şehitlik karsısına kuracağınız Millet Bahçesinde, bangır bangır müzik çalacak, yanı başında Seydi Burhanettin Hazretlerinin Türbesi var hiç hoş olmayan bir şey olacak..

Özellikle son zamanlarda Kayseri’deki yeşil alanlarla ilgili uygulamaları endişe ile izlemekteyiz.

Ne yazık ki her gelen belediye, yeşil alanlara gözünü dikmekte ve yaptığı yanlış uygulamalarla, bu alanları talan etmeyi sürdürmektedir.” Şimdi aramızda olmayan rahmetli Osman Kavuncu, Mehmet Çalık bu yapılanlardan sonra mutlaka kemikleri sızlayacaktır...

Mevcut yeşil alanları kaldırıp başka yere yapıyoruz demek doğru değildir. Sivas caddesinde bulunan 300 e yakın çınar ağacı, akasya ne oldu? Tramvay yapılacak diye şimdi aynı şey Gültepe parkının oraya yapılan alt geçitler için cadde üzerindeki ağaçlar gece söküldü odun oldu.. Maalesef yöneticilerin üç maymunu oynayamaya devam ettiğini üzüntü ile izlemekteyiz.

★★★

Belediyeler, tabii ki her zaman şehrin gelişimini göz önüne alarak yeni yeşil alanlar açmak zorundalar.

Ancak bu açılan alanlar, belediyelere mevcut alanları yok etme hakkını vermez. ”Efendim biz bir metre kare yerine bin metre kare yeşil alanı açtık. Bir ağaç yerine bin ağaç diktik, yeşil düşmanı değiliz” deme hakkına hiç kimse sahip değildir. Çünkü her yeşil alan, etki alanının ihtiyacına göre planlanmıştır. Başka yerde yapılan yeşil alan, mevcut yerdeki yaşamı kolaylaştırmaz. Mevcut yeşil alanlar, rant uğruna takasla talan edilemez.

Allah aşkına lütfen bu memleketin ve çocuklarımızın geleceğini düşünün. Gözü doymaz insanları doyuramazsınız. Onun için gelin, geçmiş belediyelerin telafisi mümkün olmayan, yaptıkları bazı yanlışlar gibi, sizler de göz göre göre bu yanlışlara devam etmeyin. Dileğim, yapılan yanlışlarla değil, herkesi mutlu eden şehre faydalı güzel hizmetlerle ve minnetle anılmanızdır. Unutulmamalıdır ki hiç kimse, ömür dünya ya amelinden başka bir şey götüremiyor.