Can dostlarımıza sahip çıkalım.. ; M.Uzel - Takvim Anadolu

Can dostlarımıza sahip çıkalım..; M.Uzel - Takvim Anadolu - Uzel Ajans A.Ş.

İNSAN haklarından vazgeçtim, bari hayvanlarını hakkını koruyalım... Ben yıllardan beri evimde köpek beslerim... 8 tane köpeğim var, bunların hepsi sokağa terk edilmiş hayvanlardı.. Bir tanesi kangal olup rahim kanseriydi tedavi ettirdim... Diğeri Aksaray Malaklısı sokağa terk etmişler, dövmüşler, dövüştürmüşler... Altı ay yanına kimseyi yanaştırmadı, insanlarda o kadar korkuyordu... Şimdi bunlara aile bireyi olarak gözümüz gibi bakarız can dostlarımıza, aşısı, tıraşı, özel mamaları çoğu zamanda biz ne yiyorsak onlardan veririz.

Son günlerde yurdun çeşitli illerinden, sokak hayvanlarına yapılan eziyetleri içim ürpererek okuyorum... Caninin biri lastiğe bağladığı köpeği ateşe veriyor, kimi zehirliyor, belki de en iğrenci ise insan demeye bin şahit aşağılık bir mahlukat, köpeğe tecavüz ediyor... Gün geçmiyor ki yeni bir vahşet olayı ile karşılaşıyoruz. Memleketin her bir yerinden şiddet ve nefret fışkırıyor. Beynimin sınırlarını zorluyorum bu vahşetleri anlayabilmek için. Şu hayvanların insanlardan çektiği acı bitmeyecek. Tüm bu olaylar toplumda infial uyandırırken, faillerin tümü idari para cezası ile serbest kalarak yeni işkence yöntemlerine hazırlanıyor.

Yüzlerce yazıldı çizildi bilimselliği anlatıldı. Hayvan öldürmekle insan öldürmek arasında sadece ince bir çizgi vardır hepsi bu... Bu iğrenç eylemleri önce hayvan, çocuk ve kadında uygulayanlar daha sonra insana saldırırlar. Ben hepsinin psikiyatrik hasta olduğuna inanmıyorum. Çoğu da özenti, görme ve denek olarak yapıyorlar..

Ben şahsen insan haklarından vazgeçtim... Yetkililerden hayvan haklarının korunmasını istiyorum. Kim bu can dostlarımıza eziyet ediyorsa, mahkemenin bu mahlukatlara aynı cezayı vermesini istiyorum..

Yok kanunlar müsaade etmiyor mu o zaman insan öldürmekle yargılansın... Artık müebbet mi olur, ağırlaştırılmış müebbet mi olur bilemem. Ama bu tür yaratıklar şeref yoksunu insan görüntülü mahlukatlar, toplum içinde geçmesinler…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bana Türkiye’nin en büyük barınağını Ankara’da yapacağının sözünü verdi. En kısa zamanda bu barınağın yapılmasını temenni ediyorum..

KAYSERİ’DE ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLUYOR..

Geçtiğimiz günlerde Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar’ı ziyaret ettiğimde tonlarca mama aldıklarını sokak hayvanlarını beslediklerini söyledi... Hatta çok modern bir ambulans yaptılar, ayrıca hayvan toplama araçlarını modernize ettiklerini burada çalışan personellerine Veterinerlik Fakültesi’nden eğitim aldırdıklarını gördüm... Sayın başkana buradan teşekkür ederim..

Aynı şekilde gözleri görmeyen K9 sokak hayvanının göz ameliyatını üstlenen Bünyan Belediyesinin başarılı Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu’na da teşekkür ederim... “Onlar Cenab-ı Allah’ın bize emanetidir, sokak hayvanları için elimizden ne geliyorsa yapacağız” demesi bir hayvan sever belediye başkanı bütün ilçelerimize örnek olur inşallah..

Aynı şekilde hayvanları sevmese de onların barınma, mama, aşılama, kısırlaştırmaları üzerinde emek harcayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ede teşekkür ederim.. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve eşleri Ayşe Kamçı’ da gerçekten hayvan sever insanlardır... Ayşe Kamçı’nın 3 tane Golden cinsi köpeği var. Onlarla çok yakından ilgilendiği gibi, sokak hayvanları konusunda da özveri ile çalışan Sayın Valimiz, yaralı sokak hayvanlarının tedavilerinin giderlerini bizzat kendisi karşılamaktadır ve eşleri Ayşe hanım da bu konuda çok duyarlıdır... Bir hayvansever valimiz olduğu içinde çok mutluyum... Kendilerine çok çok teşekkür ederim...