Öğretmenlik kutsaldır ; M.Uzel - Sabah Kayseri

Öğretmenlik kutsaldır; M.Uzel - Sabah Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Canlılar içinde yaradılış olarak en mükemmel olan varlık insandır. Bu mükemmel ve çok yönlü olan insanın eğitim ve öğretimi, üstün bir sanat anlayışı ile olur. Bu anlayışa sahip insan düşünelim! İnsanı şekillendirecek, onun ruhunu işleyecek, duygu ve düşüncelerine yön verecek bu sanatçıyı düşünelim!

Nesil yetiştiriyorlar

Ne kadar kutsal, ne kadar meziyet sahibi ve ne kadar yüce duygu ve düşüncelerle dopdolu olduğu bir gerçektir. Bu gerçeği sahibi öğretmendir. Öğretmen milletin geleceğidir. Büyük Türkiye’nin yarınında söz sahibi olacak genç beyinleri, Anayasamızın çizdiği doğrultuda yetiştirecek ve onlara ışık tutacak olan öğretmendir.

Cemiyetim hamurundaki mayadır öğretmen. Bu mayanın içine giremediği her şey tatsızdır, tuzsuzdur ve gıdasızdır. Cumhuriyetimizin temelinde harcı olan kişidir. Kafasında müspet ilim, elinde Atatürk ilke ve inkılaplarının meşalesi gönlünde vatan, millet, bayrak olduğu halde nura koşan öğretmendir.

Sevgi ve fedakârlık

İlme susamış beyinleri besleyen verimli topraktır öğretmen. Bu verimli toprağa ekilen fidanları yeşerecektir. Kötülüğün kaynağı olan cehaletle savaşan askerdir. Bu savaşı mutlaka kazanacaktır. Çünkü cumhuriyet kendisinden bunu istiyor. Her meslek kutsaldır. Fakat öğretmenlik daha kutsaldır. Bu mesleğin adı; sevgi ve fedakârlıktır. Bugün öğretmenler günümüzü kutluyoruz...

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Millet Mekteplilerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Dünyada zekâsı tartışılmayacak bir lider olan Atatürk, hep ilkleri hayata geçirmiştir. Yine dünya da ilk defa çocuklara bir bayram hediye etmiştir. Kadınlara ilk defa seçme ve seçilme hakkının tanınmasını o sağlamıştır...

Çile dolu hayat

Öğretmenlik gerçekten çok kutsal bir meslektir. Düşünsenize bazen biz kendi çocuklarımızla uğraşırken zorlanıyoruz. Ama öğretmenler yüzlerce çocukla ilgileniyor ve onları bilgi sahibi olarak yetişmelerini sağlıyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı’nı, Başbakanını, bakanını, milletvekilini ve öğretmenini onlar yetiştiriyorlar.

Ahlaklı bir nesil yetiştirmek için gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Yaptıkları bu kutsal görevde Türkiye’nin en kırsal köyüne giderek zorsunmadan, kar kış demeden gerekirse mum ışığında ve derme çatma evlerde kalarak çocuklara eğitim veriyorlar.

Onların hayatı çileli ama o kadar da güzel bir meslek Hz. Ali, “Bana bir harf öğretenin, kırık yıl kölesi olurum” demesi eğitim ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bizlerde geldiğimiz makamlara onların sayesinde geldiğimizi hiçbir zaman unutmayacağız.

Daima tutarlıdırlar

Onların çektiği zorluları asla unutmamız gerekiyor. En küçük işleri bile önemli sayarak, en büyük işleri başarmayı hedefleyen kişi öğretmendir. Söyledikleri ile yaptıkları birbirine uyan insandır. Beyni gönlü, gözü, dili bu bütünlük içindedir. Sözüne, sohbetine, fikirlerine ve öğütlerine inanılan insandır. Tarafsız ve adildir.

Bu vesile ile yetişmemde emeği olan öğretmenlerim başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.

İyi ki varsınız...