Bir okul açılır bin hapishane kapanır ; M.Uzel - Sabah Kayseri

Bir okul açılır bin hapishane kapanır; M.Uzel - Sabah Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Evet, uzun bir tatilin ardından yeni ders zili çaldı. Milyonlarca çocuğumuz yeni bir eğitim yılına başladı, pazartesi günü... Ve binlerce öğretmenimiz de onlarla beraber bu serüvenin eşiğin de. Biliyorum, tatilden sonra öğretmen için de yeniden okula dönmek zordur.

Eğitimli bir nesil

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, ilk zili çaldı. Çok güzel mesajlar verdi. Ülkemizin eğitimli bir nesle her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Okula yeni başlayacaklar heyecan içindeler mutlaka bir takım şeylerin de farkında olmadıkları muhakkak!

Eğitimin ülke genelindeki görüntüsü, ilk günün heyecanı gibi dört dörtlük olmayabilir. Mesela, okullu ve sınıflarında öğretmenleri olanlar Doğuda, güneydoğuda iç savaş görüntülerinin ortasında okulları, derslikleri, öğretmenleri hatta defterleri, kitabı bile olmayan çocukların boş ve umutsuz bakışlarını göremeyecekler asla!

Geçtiğimiz günlerde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde ara eleman yetiştirecek Metem Okulunun açılışında Sayın Valimizin okula yeni başlayan çocuklar kadar heyecanlı olduğunu gördüm. Sınıfları tek tek gezen Vali Kamçı tasarım bölümünde bir öğrencinin mobilya tasarımlarını slaytlarını gösterirken bir mobilya ustası kadar bilgi sahibi olması beni şaşırttı. Türkiye’de en fazla mobilya nerede üretiliyor, en kaliteli mobilya nerede yapılıyor Vali kamçı törene katılanlara anlatması hepimizi hayretler içerisinde bıraktı...

Okul çevresinde tedbir

Kayseri Valisi Kamçı, öğrencilere her alanda kendilerini yetiştirmelerini tavsiye ederek, “Değerli öğrencilerimiz sadece ders kitaplarına bağlı kalmayın bunların da dışına çıkın, kendinizi olabildiğince geliştirin. Bunları yaparsanız başarı olabilirsiniz, yoksa sıradan öğrenci olursunuz. Öyle bir iş seçmelisiniz ki mezun olduktan sonra sadece Türkiye ye değil dünya ya faydalı olmalısınız. Alanınızda lider olmalısınız” dedi.

Öğrencilere uyarıda bulunan Süleyman Kamçı, okul çevresinde şüpheli gördükleri kişileri okul idaresine bildirmelerini istedi. Bu açılışta karşılaştığım Türkiye’nin en başarı Emniyet Müdürlerinden olan Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular la da sohbet etme imkânını buldum. Geçtiğimiz ay yapılan basın açıklamasında Türkiye de 1 sırada en fazla Terör örgütü üyesi yakalayan gene Türkiye de en fazla uyuşturucu yakalayan ve 2 sırada olan Kayseri Emniyet Müdürünü de tebrik etmek gerekir. ”Kayseri’de uyuşturanların belini kırdık, kırmaya da devam ediyoruz” dedi. Okul etrafında uyuşturucu, torbacıların hiç birinde barınmasının mümkün olmayacağını bu konuda okul idarecileri ve ailelerle her zaman temasta olduklarını söyledi.

Vali Kamçı’nın öğrencilere karşı babacan davranışı çok dikkatimi çekti, tabi Vali’yi ilk defa okullarında gören öğrenciler, Vali’nin bu davranışından çok mutlu oldular. Hatta bazı öğrenciler Vali Kamçı, için “Demek ki böyle Valiler de var” dediklerini duydum.

Büyük görevler düşüyor

Vali Kamçı’nın en güzel mesajı.”Bir okul açılırsa bin hapishane de kapanır. Bir yıllık varlık istersen buğday, on yıllık varlık istersen ağaç, yüzyıllık istersen insan yetişir. Çünkü bir okul açılırsa bin hapishanede kapanır” oldu.

İşte bu sözlerle ne güzel anlattı Vali Kamçı, eğitim ve öğretimin önemini...

Bu ülke hepimizin...