Kayserili hayır hasenatı sever ; M.Uzel - Sabah Kayseri

Kayserili hayır hasenatı sever; M.Uzel - Sabah Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Anadolu’nun bir başka değeri; Kayseri. Benim güzel memleketim. Görgüsüyle, misafirperverliğiyle, terbiyesiyle, sanayisiyle, ticaretiyle örnek şehir. Lokasyon açısından da çok kıymetli. Gece gündüz çalışan bu kentin yöneticileri de uyumuyor. Kentin ilerlemesi büyümesi için yapılıyor her şey… Sanayisiyle, ticaretiyle, insanlarıyla örnek bir kent burası.. Güvenli bir şehirdir. Türkiye’nin en iyi korunan şehirlerinden biridir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, durmadan beyin fırtınası yapan biri, Türkiye de başka şehirlerde olmayan bir şeyler yapmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul da yaşayan Kayserili hayırseverlerden Süleyman Çetinsaya, Harun Yavuz, Mustafa Çıkrıkcıoğlu, Şadan Uzandaç, Yaşar Küçükçalık gibi hayır hasenatta yarışan bu gurup Türkiye’nin en modern Çocuk Onkoloji Hastanesini Kayseri’ye yaptırıyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakan Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı lansman toplantısında konuşan İş adamı Süleyman Çetinsaya, bizler hayır hasenat işlerini severek yapıyoruz.20 milyon liraya çıkacak olan bu hastanenin dünyada. Eşi benzeri olamayan bir projesi olduğunu açıklayan Mimar Sabri Paşayiğit,2 yaşında kızını bu illet hastalıktan kaybettiği için hiçbir ücret almadan bu hastanenin projesini üstlenmiştir. Anlattı projede böyle bir hastanenin dünyanın hiç bir yerinde eşi benzeri olmadığını 8000 metre kare üzerine yapılacak hastanede 60 yataklı olacağını anlattı.

Kayserimizin turizmi için çok büyük yatırımlar yapan İş adamı Süleyman Çetinsaya, Erciyes’e yapacağı otel hakkında konuştuk. Duyduklarıma göre yöneticilerimizin de bu işe yardımcı olmalarını istiyorum. Bir an evvel inşatta başlaması lazım. Çünkü Erciyes’te yeterli yatak kapasitesinin olmadığını biliyoruz.

Şehrimizin yöneticileri, lütfen böyle  yatırım yapan iş adamlarımıza gerekli kolaylığı sağlayalım. Bu insanları kaybetmeyelim.  Lansman toplantısında İstanbul da yaşayan Kayseri iş adamları hayır işleri için adeta yarış içinde olduklarını gördüm. Erciyes Üniversitesinin bir çok fakültesi, okulları bu iş adamları tarafından yapılmıştır. Allah hepsinden razı olsun...

Kayseri’de seçimler...

Kayseri de seçim heyecanı devam ediyor.. Siyasi partiler, meslek odaları derken Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, tek aday olarak girdiği seçimlerde tekrar başkan seçildi.. Genç, çalışkan, Kayseri sanayisinin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapan Büyüksimitçi’nin Allah yolunu açık etsin.. Daha çok yapacağım işler var diyor.. Yaparda..

Görünen o ki, Ticaret odasında seçim ortamı sertleşmiş, ciddi gerginlikler oluşmaya başlamış.. Ancak üzücü olan bir durum var. Bu gerginleşen ortam bazı yerlerde özellikle sosyal medyada yakışmayan yazılar görüyorum.

Sonrasında üzüleceğiniz işler yapmayın..
‘Tek amaç sonuca varmak’
Anlayışıyla lütfen hareket etmeyin.. Sonrasında çok ciddi bedeller ödersiniz.. Benden hatırlatması..
Çünkü bunun çok örneklerini gördüm.. Sonrasındaki pişmanlıklarında fayda getirmediğini iyi biliyorum..
Yarış tabi ki olacak, mücadele olacak, Ama sonunda bir kişi kazanacak..
Yada bir ekip ipi göğüsleyecek..
Herşey bittikten sonra birbirinizin yüzüne bakacağınızı unutmadan iş yapın derim..
Projeler yarışsın, Vaatler olsun..
Ne fark yaratabileceğinizi, neden size oy verilmesi gerektiğini anlatın...